Har du spørgsmål i forbindelse med, at du skal søge om støtte til bil, kørekort med mere, eller har du brug for at køre bil med automatgear eller anden specialindretning, kan vi hjælpe dig videre i processen.
Hvis du ikke har en henvisning til HandicapBilistCentret, kan du som privatperson vælge selv at betale for test og rådgivning hos os

Vi tilbyder at

Måle dine kræfter
Vurdere dit behov for særlig indretning i bil
Vurdere dine kørefærdigheder efter skade eller sygdom i hjernen
Demenstest
Rådgive dig om valg bil
Rådgive dig om indretning af bil
Læs mere om vores tilbud om rådgivning

Vederlagsfri fysioterapi

Vederlagsfri fysioterapi kanefter lægehenvisning gives til børn og voksne, som opfylder en række fastsatte kriterier. Formålet med den fysioterapeutiske indsats er at forbedre funktioner, vedligeholde funktioner eller forhale forringelse af funktioner. Ordningen om vederlagsfri fysioterapi er i udgangspunktet målrettet personer med svært fysisk handicap. I 2008 blev ordningen udvidet, således at den også kom ti at omfatte personer med progressive sygdomme tidligere i sygdomsforløbet, hvor de endnu ikke har udviklet et svært fysisk handicap.
Vederlagsfri fysioterapi kan efter lægehenvisning gives til børn og voksne, som opfylder en række fastsatte kriterier. For yderligere information om kriterierne henvises til Sundhedsstyrelsens Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi (februar 2017), herunder den dertil hørende diagnoseliste. Sundhedsstyrelsen har desuden udarbejdet en kort vejledning til henvisende læger.

Vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handicap. For at blive henvist til vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handicap skal personen opfylde alle følgende henvisningskriterier:
Man har et svært fysisk handicap tilstanden er varig.

Endnu en gang bringer vi en glimrende artikel fra radiodoktoren, sundhedskonsulenten og læge Carsten Vagn-Hansen. Han og hans hustru, sygeplejerske Joan Vagn-Hansens har givet os lov til at viderebringe denne glimrende artikel om kosttilskud i forbindelse med neuropati* Igen en stor tak Carsten og Joan - du kan læse meget mere på Radiodoktoren her.

pillerNeuropati, nervebetændelse. Råd og kosttilskud

Af Carsten Vagn-Hansen

Hvis nerverne er skadede, men ikke helt er ødelagt, og det er det almindeligste, så længe der er kraftige symptomer, kan man ved at spise sundt og tage tilskud af vitaminer, mineraler og fedtsyrer, som nerverne har brug for, til dels genopbygge sit nervevæv.

radiodoktorenFra Radiodoktoren, sundhedskonsulenten, læge Carsten Vagn-Hansen og hans hustru, sygeplejerske Joan Vagn-Hansens hjemmeside har Neuropatiforeningen fået lov til at gengive nedenstående glimrende artikel om neuropati, herunder særligt diabetisk og automnom neuropati. De fleste neuropatikere (uanset type) vil dog kunne finde gode råd til behandling og smertelindring i artiklen *). Et stor tak Carsten og Joan - du kan læse meget mere om sundhed og sydommen på Radiodoktoren her.

Neuropati - nervebetændelse

Af Carsten Vagn-Hansen

Der kan være mange årsager til, at nerverne bliver beskadigede eller dårligt fungerende, så der opstår inflammation – betændelsesagtige forandringer. Det er derfor vigtigt at forsøge at finde ud af, hvad årsagen er, og at gøre noget ved den. Det vil oftest indebære en undersøgelse hos en speciallæge i neurologi.

surfingHerunder har vi samlet et par links til forskellige gode ting på nettet, der kan have relevans for dig med neuropati. Har du et godt link? Send det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Medicin og kosttilskud

  • VitaViva
  • Hos VitaViva kan du købe kosttilskud til lindring af neuropatien. Blandt andet Alfa-Liponsyre, der er lovlig at importere.

  • Hjælper cannabis på neuropatiske smerter? (Does Cannabis Help Treat Neuropathic Pain?)
    Engelsk artikel om cannabis og neuropati
Side 1 ud af 3

Støt Neuropatiforeningen

At drive Neuropatiforeningen koster mere end blot engagement. Har du lyst til at støtte med en skilling, kan du gøre det på MobilePay på:

 

MobilePay Logo2

Ingen donation er for lille - 10, 20 eller 100 kroner modtages med kyshånd.

Har du lyst til at sponsorere eller støtte på anden vis, læs mere her

Få vores nyhedsbrev

Vi deler ikke din e-mailadresse med tredjepart og sender 1 gange månedligt.